Koolstofdioxide/CO2

Bij Pentazona helpen we je met alles wat met CO2 te maken heeft: aanschaf van de fles, bijbehorende materialen, afvullen, herkeuringen en advies over het gebruik. Is een koolstofdioxidefles nog een te grote aanschaf? Dan hebben we ook verschillende merken vloeibare CO2 in huis. Neem eens een kijkje in onze winkel en zie wat we allemaal hebben op het gebied van koolstofdioxide.

Vullen CO2 fles

Als je CO2 fles leeg is kunnen wij hem voor je vullen terwijl je wacCO2 fles 2kg Dennerleht. Hoe kouder de fles hoe meer koolstofdioxide wij er in krijgen, dus het is altijd een goed idee hem thuis even in de vriezer te leggen. Is dat onhandig voor je dan hebben wij hier een grote vrieskist. Daar kan je de fles een paar uur in laten tot hij ijskoud is. De meeste klanten brengen ’s ochtends hun fles en halen hem in de middag weer op. Vergeet niet je naam op je fles te zetten als je hem hier afgeeft!

Wij vragen de volgende prijzen voor het vullen van een CO2 fles:

Aantal gramPrijs per gram
0-250€0,025
251-400€0,020
401-650€0,015
651-850€0,012
851-meer€0,010

Dit betekent dat 500 gram koolstofdioxide €7,50, en 2 kilo koolstofdioxide €20,- kost. 

Keuring CO2 flessenCO2 fles 500g Dennerle

Elke 10 jaar moet je koolstofdioxidefles worden gekeurd. Er staat immers behoorlijk wat druk op en het is belangrijk de veiligheid van je fles te garanderen. Wij kunnen een keuring voor je verzorgen. Je fles wordt dan opgestuurd naar een officiële keuringsinstantie. Hij komt dan met goedkeuringsstempel terug. Exclusief de vulling vragen wij voor de keuring €35,-. 

Waarom CO2?

Aquascape JBL

Koolstofdioxide zorgt er voor dat het hele aquarium beter in balans is. Planten gebruiken water, koolstofdioxide en licht om te kunnen groeien en zuurstof te produceren. Met toegevoegde CO2 groeien je planten dus beter, wordt algengroei sterk belemmerd en het leven in je aquarium gestimuleerd. 

Aan de andere kant zorgt een tekort aan koolstofdioxide voor algen en slecht groeiende of vervormde aquariumplanten, met minder heldere kleuren en gaten in de bladeren. Slecht groeiende planten produceren minder zuurstof. Van een zuurstoftekort in het aquarium krijgen de vissen natuurlijk last.